Koopzondag 2 november 2008

Het is koopzondag in Arnhem, joh, maak me gek! Niet te vroeg gaan, het begint pas om 12 uur, ja maar het is om 17.00 uur alweer voorbij. Kun je er wel parkeren?, tuurlijk!.

Vertrek: 13.55 uur naar Arnhem. Jezus, wat is het druk. Valt wel mee. 14.30uur: we staan stil voor het stoplicht bij het Gelredome. Wat is hier aan de hand? Wat doen al die mensen hier, koopzondag? Vitesse-ADO Den Haag: 3-1. Shit, voetbal! Een karavaan autobussen, voor en achter vergezeld door talloze BMW 7 series met blauwe zwaalichten, politie- en ME busjes, voeren de supporters, zeg maar ‘schorem’, af, “kunnen ze die die niet meteen bij het stadion afknallen?, joh hou je een beetje in.”

14.45 uur: wat is er met die brug? Hoeveel stoplichten? 15.15 uur: waar is in godsnaam een parkeerplaats?

15.30 uur: Ik bel je. 16.00 uur: Mediamarkt, ik ben toch niet gek?, ja wel dus. 16.30 uur: eindelijk het kabeltje gescoord dat ik nodig heb, nu nog afrekenen. Van de 8 kassa’s is maar de helft open. en daar staan 150 man voor. “Hoi, ik sta bij Mediamarkt, ik ben om 17.00 uur bij die ene tent in de stad”. Ja, Dudok, nee volgens mij heet die anders”. 16.40 uur: “Ik sta bij die tent waar we weleens naartoe gaan, ‘Chez Armand’ heet die, ik ga vast binnen zitten, zie je zo”. “Hoi, hee, ze gaan sluiten, ze gaan altijd gelijk met de winkels dicht”. “Maar u mag rustig nog iets iets bestellen hoor”.

Volgens mijn vrouw heeft Armand (zeg maar Wim) een kunstarm, want de hand ervan staat de verkeerde kant uit-:).

17.20 uur: ‘Zullen we in Nijmegen gaan eten?”

Bij Baan Isaan in Nijmegen is het altijd goed toeven.

Geef een reactie